Obezite Hakkında

Obezitenin ortaya çıkmasındaki temel nedenler nelerdir? Obezite hastalığında beslenme alışkanlıklarının önemi nedir?

Obezitenin ortaya çıkmasındaki temel problem enerji alımındaki artış ve harcanmasındaki azalma sonucunda vücuttaki enerji dengesinin bozulmasıdır. Fazla enerjinin yağ dokusu olarak depolanması sonucunda obezite ortaya çıkar. Ancak aslında bu denge bu kadar da basit değildir, çünkü gerek enerji alımını gerekse…

Obezite Görülme Sıklığındaki Artışın Nedenleri

Obezite görülme oranındaki artışın başlıca nedenleri; özellikle ulaşım, eğlence, üretim ve tarım sektörlerinde gelişen teknoloji ile birlikte, yaşam biçiminin kolaylaşmasına ikincil olarak fiziksel aktivitenin azalması ve beslenme alışkanlıklarının hızla değişmesi sonucunda enerji alımının artmasıdır. Ayaküstü (fast-food) hızlı yenen sağlıksız besinler,…

Obezitede damgalama ve ayrımcılığa karşı medyanın rolü tartışıldı

Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne? projesinin medya atölye çalışmaları tamamlandı. 4 ve 18 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen atölyelerde, obezitede damgalama ve ayrımcılığı önlemeye yönelik medyanın rolü tartışıldı.

Obezitede damgalama sorunu

Obezite toplum tarafından ayrımcılığa uğramaya ve damgalanmaya neden olan hastalıklardan biridir.

Obezite hangi hastalıkları tetikliyor?

Sağlığı olumsuz etkileyen kompleks ve multifaktöriyel bir hastalık olarak kabul edilen obezite, günümüzde önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra gelen ikinci en önemli nedenidir.

Obezite tedavisinde psikolojik desteğin önemi

Obezite, tek başına bir psikiyatrik bozukluk olmasa da, obezitesi olan kişilerde herhangi bir psikiyatrik bozukluğun olma sıklığı %60’ı bulabilmektedir.

Obezitenin artışındaki temel sebepler

Obezitenin yaygınlaşmasındaki artışın başlıca nedenleri nelerdir?

Obezite nedir?

Obezite, vücutta aşırı yağ birikimi ile gelişen bir hastalıktır.

Obeziteyi değiştiren şehirler oluşturulmalı

Obezite, beraberinde getirdiği birçok sağlık sorunu ile birlikte her yaştan insanı etkileyerek küresel bir salgın haline geldi.

Gelişmekte olan ülkelerde düşük sosyoekonomik durum obezite için risk faktörü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 verilerine göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri obeziteli bireylerin oranı yüzde 21,1’e yükseldi.

‘Obeziteli bireyler en çok kelimelerle yara alıyor’

‘Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne?’ projesi başladı. Yapılan çalışmalar ile alanında ilk olma özelliğini taşıyan proje, obezitede ayrımcı davranışlar ve söylemler üzerine farkındalık yaratmayı hedefliyor ve toplumdaki herkese sesleniyor.

Obezitede damgalama ve ayrımcılığa karşı ‘Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne?’ projesi başlıyor!

‘Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne?’ projesi obezite hastalığının tedavisinin önündeki görünmeyen engellere dikkat çekiyor; damgalama ve ayrımcılık. Projenin ilk adımında basın mensupları ile bir araya gelen uzmanlar, ‘Obezitede Medyanın Rolü’nü ele aldı.